Díjazottak 2020

1. Életműdíj

Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az Ivánka Csaba Alapítvány kuratóriumának képviselője.

2. Az év írója

József Attila-díjas magyar költő, műfordító

3. Az év színésznője

Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Édesapja Udvaros Béla rendező, édesanyja Dévay Camilla színművésznő.

4. Az év színésze

Az Új Színház stúdiója elvégzése után felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre Horvai István és Máté Gábor osztályába. Gyakorlatát a Katona József Színházban töltötte, majd 2003-ban, a diploma megszerzése után itt is kapott szerződést.

5. A legígéretesebb fiatal tehetség

Érettségi után beiratkozott az esztergomi főiskola (ma Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Kar) kommunikáció szakára és mellette Jordán Tamás hívására a Nemzeti Színház akkor induló kétéves színészképző stúdiójába. Első önálló színházi szerepét 2007-ben kapta Alföldi Róbert rendezőtől. Hét éven át játszott a Nemzeti Színházban.

6. Az év rendezője

Dombrovszky Linda 2013-ban Almási Tamás osztályában diplomázott az SZFE film- és televíziórendező szakán. 

A Pilátus az első egész estés játékfilmje, amellyel elnyerte a legjobb rendezőnek járó Milánói Filmdíjat.
Forrás: fidelio.hu

Díjátadó Gála 2020

Fotók: Hatházi Tamás

Helyszín 2020

Az Arany Medál Díj 2020 átadó gála előadásra Budapest történetileg egyik legizgalmasabb helyszínén került sor. 

Bethlen Téri Színház …ahol múlt és jelen randevúzik Külső-Erzsébetvárosban, a Bethlen Gábor téren található színház – az 1937-es bezárása után – 2012 januárjától ismét felvette a Bethlen Téri Színház nevet. A névváltoztatás profilváltással is járt: a több, mint 15 évig táncszínházként működő teátrum azóta befogadó- és produkciós színházként működik tovább.

További Évek