Arany-Medál-díj

Eredménytelenül zárult az Arany Medál-díj pályázata

Barcelona, 2021. szeptember 1.

Nyertes kihirdetése nélkül zárult az Arany Medál-díj kulturális közönségelismerés pályázata, amelyen a díj tervezésére, majd kivitelezésére vártak pályaműveket az [email protected] címre 2021. július 23. és augusztus 16. között. A felhívásra nyolc képzőművész vagy tervező, illetve egy civil jelentkezett, de egyik pályamunka sem felelt meg az időtállónak és korszerűnek, valamint művészi-esztétikai szempontból is értékesnek megálmodott tárgy tervezésére.

Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, szerkesztő, az Arany Medál-díj alapítója köszönetét fejezi ki a jelentkezőknek, ötleteiket megfontolta és elnézést kér, amiért a pályázat eredményének kihirdetése az előre kalkuláltnál több időt emésztett fel. A díj megálmodója végül a pályázatra nem jelentkező Szeredi Sára fiatal tervezővel állapodott meg: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) üvegtervező alapszakán 2021-ben diplomát szerzett alkotó tervezi az „új” Arany Medál-díjakat, amelyeket a kitüntetettek először az idei év végére tervezett 13. Arany Medál-díjkiosztón vehetnek át. (2020 óta a Színházi Kritikusok Céhének elismeréseit – a Színikritikusok díjait – kiérdemlő művészek ugyancsak a Szeredi által tervezett-elkészített díjakat vehetik át.)

A 2020-as év hat díjazottja még abban a szárnyas nőalakot ábrázoló trófeában részesül a 12. Arany Medál-díjkiosztón, amelyet az elmúlt években minden kategória győztese megkapott. A soron következő Arany Medál-díjkiosztót 2021. szeptember 7-én, jövő hét kedden délután 3 órás kezdéssel a Bethlen Téri Színházban tartják.

Fotó: Juhász Anna, az est háziasszonya, Darvasi László, az év írója, Herr Szilvia, a legígéretesebb fiatal tehetség kategória győztese, Rudolf Péter, az év színésze, az életműdíjjal kitüntetett Csernus Mariann színművész, Ónodi Eszter, az év színésznője, Herendi Gábor, az év rendezője és Navarrai Mészáros Márton újságíró, díjalapító az Arany Medál-díjak 2018-as kiosztóján a Bethlen Téri Színházban (Börcsök Zsófia felvétele)