Díjazottak 2022

1. Életműdíj

Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

2. Az év írója

Szilágyi Zsófia Emma 1995. június 1-jén született Debrecenben. Alapdiplomáját a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának szabad bölcsész szakán 2021-ben szerezte, ugyanettől az évtől a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterszakos hallgatója.

3. Az év színésznője

Junior Prima díjas magyar színésznő, a budapesti Katona József Színház tagja.

4. Az év színésze

Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész.

5. A legígéretesebb fiatal tehetség

1997-ben született. A veszprémi Pannon Várszínházban ismerkedett meg a színészet alapjaival. 2016–2021 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályában. 2021-2022 között a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja volt.

6. Az év rendezője

Oscar-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer. A Mindenki című alkotás rendezője, amely 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.
Díjátadó Gála 2022

Fotók: Hatházi Tamás

Helyszín 2022

Az Arany Medál Díj 2022 átadó gála előadásra Budapest történetileg egyik legizgalmasabb helyszínén került sor. 

Bethlen Téri Színház …ahol múlt és jelen randevúzik Külső-Erzsébetvárosban, a Bethlen Gábor téren található színház – az 1937-es bezárása után – 2012 januárjától ismét felvette a Bethlen Téri Színház nevet. A névváltoztatás profilváltással is járt: a több, mint 15 évig táncszínházként működő teátrum azóta befogadó- és produkciós színházként működik tovább.

További Évek