Lezárult a 15. Arany Medál-díj szavazás, jövő héten díjátadó

Lezárult a 15. Arany Medál-díj szavazás, jövő héten díjátadó

2023. december 1-jén, éjfélig lehetett művészeket felterjeszteni a 15. Arany Medál-díjra: a szavazás lezárult, hat nagyszerű kitüntetettel gazdagszik az elismerés sikertörténete. A féljubileumi Arany Medál-díjkiosztót december 13-án, jövő szerdán 15 órakor rendezzük meg a budapesti Bethlen Téri Színházban.

Több ezer szavazat érkezett a 15. Arany Medál-díjra: az év színészét, színésznőjét, íróját, filmrendezőjét, legígéretesebb fiatal tehetségét és életműdíjasát kerestük és találtuk is meg a 2023-as naptári évben. Idén nem csak az [email protected] e-mail címen lehetett felterjeszteni nevezettet, hanem meglévő szavazatleadási helyszíneink mellett két budapesti kulturális tér, a Játékszín és az Eötvös10 is kitette szavazódobozunkat.

Magyarország legkülönlegesebb, magánkezdeményezéssel létrejött közönségdíja kapcsán rengeteg érdekes beszélgetésre is sor került, amiket idén először TikTokon is megosztottunk veletek.

Juhász Anna irodalmár, állandó háziasszonyunk arról mesélt, hogy az Arany Medál-díj milyen szerepet tölt be gazdag kulturális munkákban és programokban bővelkedő életében, Hatházi Tamás fotósunk a képalkotás szépségeit és a művészet fontosságát taglalta, gróf Széchenyi Tímea, a díj együttműködő partnere, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke a művészeti díjátadók fontossága mellett állt ki, Szigetvári Brendon független színész és drámaíró a színházhoz való kötődését osztotta meg velünk, Cserbik Rita festőművész pedig az alkotó és a befogadó kapcsolatát fejtette ki nekünk.

Idei kampányarcunk Udvaros Dorottya, Kossuth-díjas színművész, korábbi díjazottunk (az év színésznőjének járó Arany Medál-díj, 2021) volt. Az idén Nemzet Művészének választott legendás alkotóval imázsfilmet forgattunk a budapesti Nemzeti Színházban, az Árki Péter (New Arc Media) által jelzett kisfilm nagy érdeklődésnek örvend, hiszen már 1750-en megtekintették a YouTube-videómegosztón a közzététele óta eltelt hónapban.

A kisfilm sikerére és a közelgő díjátadóra való tekintettel elkészítettünk egy rövid, exkluzív videót is művésznővel, amelyben élete legmeghatározóbb, nézőként átélt színpadi előadását idézi fel. A produkció december 9-én, szombaton debütál hivatalos csatornáinkon.

A 15. Arany Medál-díjátadót december 13-án, Luca napon, a budapesti Bethlen Téri Színházban tartjuk. Minden együttműködőpartnerünket, kollégánkat, szavazónkat, volt díjazottat és a jelen kitüntetettjeit szeretettel várunk!

Albutiu Réka