Földes Eszter

Nevelőapja Földes Tamás színész; édesanyja, Tucsek Edit balettművész. Gyerekkorában tornázott és táncolt, később kezdett érdeklődni a színészet iránt. A színművészeti egyetemi felvételin az első próbálkozáskor a második rostáig jutott. Egy évet az Új Színház stúdiójába járt, azután újra megpróbálta a felvételit, ekkor már sikeresen.

2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Gálffi László és Ács János osztályában. Diplomaszerzése után egy ideig az Új Színházban és a Centrál Színházban dolgozott. 2013–2015 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja volt, majd 2015-től szabadúszó volt. 2019-től a kecskeméti Katona József Színház színésznője volt. 2019 decemberétől 2020 márciusáig a Karinthy Színház művészeti vezetője volt.

Színházi szerepei közül kiemelkedik a Lear király, A szív bűnei vagy a Csak semmi pánik.

2011-ben kisebb epizódszerepek után a tévében is feltűnt a Mindenből egy van című rögtönzős műsorban, ahol már a szélesebb közönség is megismerhette.
A hangja ismerős lehet a nagyközönségnek, mivel szinkronszerepei között szerepel Katniss Everdeen Az éhezők viadalából, vagy Anastasia Steele A szürke ötven árnyalatából.

A 2015-ben az RTL Klub által indított sajátgyártású sorozatban, a Válótársakban kapott főszerepet, ahol Lengyel Tamás barátnőjét alakítja. Színésztársai egyebek mellett Stohl András, Scherer Péter, vagy Dobó Kata.

2015-ben összeházasodott Lovasi Andrással. Gyermekük, Lovasi Álmos Fülöp 2018-ban született.