Tisza Kata

Magyar írónő; a borosjenői és szegedi gróf Tisza család leszármazottja, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája.

Édesapja, gróf borosjenői Tisza Kálmán bölcsésznek tanult, de végül építészmérnök lett. Édesanyja, Katzok Katalin építőipari kémikus. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett angolnyelv-tanári diplomát. Diplomamunkájának témája a tanári módszerek és a diákok ezekhez való viszonya volt. Hat évig angolt tanított és vizsgáztatott a Bonus nyelviskolában, a Közép-európai Egyetemen (CEU) és a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumban, mielőtt elkezdte újságírói tanulmányait a Komlósi Oktatási Stúdióban.

2005-ben rablótámadás érte, és az ezt követően kórházban eltöltött idő alatt kezdte el első novelláskötetét, a Pesti kínálatot. Mivel a könyvnek igen nagy sikere volt, rengeteg felkérést kapott a médiában: napilapoktól, magazinoktól, televízióktól és egy rádiótól (Juventus) is megkeresték együttműködés reményében.

2006-ban jelent meg második kötete, a Reváns, amely hónapokig a sikerlisták élén állt, ezzel még nagyobb népszerűséget és még több rajongót szerezve a szerzőjének.

Reváns sikere óta csak az írásnak él.

2008-ban férjhez ment, és 2009-ben kislányuk született, Sophie. Visszavonult a nyilvánosságtól, és egy ideig Thaiföldön telepedett le családjával. Hazatérése után interkulturális pszichológia mesterszakot végzett az ELTE-n.

Forrás: Wikipédia