Október 24-én indul a 14. Arany Medál-díj szavazása

Október 24-én indul a 14. Arany Medál-díj szavazása

A koronavírus-járvány, az orosz-ukrán háború és az európai energiaválság ellenére is megrendezik az Arany Medál-díjak 14. átadási ünnepségét, amelyet december 14-én tartanak, a Bethlen Téri Színházban. A szavazási időszak október 24-én indul, december 5-én zárul.


Idén is megrendezik a 14. Arany Medál-díjátadót a kulturális közönségdíj állandó díjátadási helyszínén, a budapesti Bethlen Téri Színházban (Budapest, Bethlen Gábor tér 3, 1071). „Minden anyagi nehézség, energiaválság, koronavírus és a háborús krízis ellenére 2022 decemberében is lesz Arany Medál-díjátadó” – jelentette be Navarrai Mészáros Márton újságíró, szerkesztő, az Arany Medál-díj alapítója a Bethlen Téri Színház évadnyitó sajtótájékoztatóján a közelmúltban. A díjalapító kihirdette: október 24-én indul a szavazási időszak, amely december 5-én zárul le. A papíralapú voksok a Bethlen Téri Színház mellett egy sor másik színházban és kulturális intézményben is leadhatók, erről a szervezők a szavazási időszak megkezdése előtti hetekben nyújtanak részletes tájékoztatást. Szavazni az interneten is lehet, a hat kategória egyes jelöltjeinek nevét külön-külön vagy együtt az aranymedaldij @gmail.com e-mail címre elküldve.

Navarrai Mészáros Márton egyúttal emlékeztetett: az Arany Medál-díjnak már honlapja, Facebook és Instagram közösségi oldala is van, ezek hamarosan TikTok-profillal egészülnek ki.

A soron következő díjátadót december 14-én, délután 3 órakor tartják az 1929-ben átadott teátrum színpadán, többek között a korábbi évi díjazottak részvételével. Az estet – a hagyományokhoz híven – Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser vezeti.

Mészáros Alina,
Arany Medál-díj, sajtófőnök