Huszárik Kata
Huszárik Kata

Huszárik Kata (Budapest, 1971. szeptember 10. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, Nagy Anna színésznő és Huszárik Zoltán filmrendező lánya. Férje Boda János koreográfus, fiuk: Gergő.

Huszárik Kata 10 éves volt, amikor édesapja 50 évesen, váratlanul elhunyt. Középiskolásként az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola diákja volt. Főiskolai tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, 1994–ben fejezte be.

1995–2001 között a budapesti Katona József Színház, 2001–2012 között a szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja volt. Huszárik Kata portré címmel, édesanyjával, közösen Mátis Lilla készített dokumentumfilmet életéről, 2001-ben.

2011-ben Huszárik Kata és Nagy Anna felhívást tettek közzé a „Huszárik Zoltán Alapítvány” létrehozására, édesapja születésének 80. és halálának 30. évfordulóján. Céljuk, hogy a filmrendező szülőházában, Domonyban méltó helyre kerülnének a rajzai – kevesen tudják ugyanis, hogy nemcsak nagyszerű rendező, de kiváló grafikus is volt. 2013 októberében a község művelődési háza fölvette Huszárik Zoltán nevét, az épület előtt pedig felavatták bronz mellszobrát. Az eseményen Huszárik Kata is felszólalt.

2012. március 2-ától az Újbuda TV új műsorának, a „Kávészünet”-nek a műsorvezetője. 2013 májusában Vidnyánszky Attila – akkor – leendő igazgató nyilatkozata szerint a Nemzeti Színház 2013/2014-es évadjában lépett színpadra és a következő évad előadásaiban is a színház vendégművésze. 2014-ben a Révfülöpről jelentkező Balatoni nyár élő adásának új műsorvezetője június és július folyamán egy-egy hétre, társa Bősze Ádám szerkesztő-műsorvezető. Ugyanettől az évtől a Maladype Színház tagja. 2015 márciusa óta a Duna tévécsatorna Család-barát magazinjának egyik állandó, Illemtan című rovatának szereplője.

Forrás: Wikipédia

Díjazott Művészek